Home Diensten Hoe Kies Je Een Goede Rijschool?

Hoe Kies Je Een Goede Rijschool?

by gangbang
Kies een rijschool

Of het nu gaat om een tiener die net begint of een ervaren chauffeur die wat extra rijvaardigheid wil opdoen, er is een rijschool die aan elke behoefte voldoet. Maar hoe vind je de juiste rijschool?

Het RDW houdt nationaal toezicht op rijscholen, dus zorg ervoor dat je werkt met een school die is goedgekeurd of bekend is bij de RDW in uw provincie. En zelfs dan, zijn niet alle scholen gelijk, zegt Alex Epstein, directeur van de Veiligheid van het Vervoer voor de Nationale Raad van de Veiligheid. Zijn advies: Haast je niet om te beslissen. “Neem de tijd om de juiste school te kiezen,” zegt hij, “en stel veel vragen voordat je je aanmeldt.” Dit is hoe hij je aanbeveelt om het te doen.

Ken je mogelijkheden.

Voordat u begint met het onderzoeken van rijscholen, moet u nadenken over het soort student dat de lessen gaat volgen. Scholen vallen losjes in twee kampen:

De rijopleiding is voor beginnende chauffeurs, met klassikale instructie en tijd achter het stuur.
Veiligheids- of defensieve rijcursussen zijn voor ervaren bestuurders die hun vaardigheden willen oppoetsen; sommige zijn online beschikbaar en kunnen het voordeel bieden dat u uw verzekeringspremie kunt verlagen. (Vind hier een cursus defensief rijden).
Bekijk uw polis.
Doe het onderzoek
Controleer of de school of de online cursus een licentie heeft van een geschikte overheidsinstelling; dit kan per staat verschillen. In Texas is het bijvoorbeeld het Department of Licensing and Regulation; in Florida houdt het Department of Highway Safety and Motor Vehicles toezicht op het rijbewijs van rijscholen. Als u niet weet waar u moet beginnen, vraag het dan aan de DMV van uw staat. En voor informatie over defensieve rijcursussen die het tarief van uw autoverzekering bij GEICO kunnen verlagen, kunt u de regels en kwalificaties van uw staat raadplegen.

Leer over het leerplan

Sommige staten hebben door de staat voorgeschreven leerplannen, andere niet. Als je in een staat woont zonder een verplicht curriculum, kijk dan of het is goedgekeurd door een nationaal erkende organisatie zoals de National Safety Council of de American Safety Council.

Ga naar het klaslokaal

Voor niet-online rijscholen, ga eens kijken hoe ze eruit zien, stelt Epstein voor, en kijk eens naar de apparatuur die ze gebruiken. Als ze simulatoren hebben, hoe oud zijn ze dan? Zoek uit of ze schoolboeken hebben, of als de informatie op een minder formele manier wordt gegeven, vraag dan hoe lang ze al in het bedrijfsleven zijn en krijg referenties.

Bekijk de auto’s

Beoordeel wat voor soort vorm de voertuigen hebben (ze hebben waarschijnlijk veel stoepranden geraakt) en of ze goed gemarkeerd zijn als student-bestuurdersauto’s. Controleer ook of de auto’s recentelijk zijn geïnspecteerd, want niet alle staten vereisen een jaarlijkse inspectie. Epstein voegt toe dat het een goed idee is om ervoor te zorgen dat de school een aansprakelijkheidsverzekering heeft zodat de leerling voldoende gedekt is.

Vraag naar “Hands On” Tijd

“Er gaat niets boven het uitstappen op de weg,” zegt Epstein. Hoeveel tijd in de auto krijgt de leerlingbestuurder, en in wat voor soort omstandigheden zullen ze leren? Het oefenen van bochten op een parkeerplaats is niet hetzelfde als het maken van veilige rijstrookwissels op een drukke snelweg. Elke rijschool is anders, en er zijn verschillende staatseisen, maar Epstein zegt dat de leerlingen de instructietijd achter het stuur moeten maximaliseren en dat met de oefentijd moeten vergroten. Wilt u graag auto rijles in een auto automaat bak? Dan is het verstandig om te kijken naar een rijschool die ook dit soort auto’s heeft zoals Rijschool Veendam.

Leer de instructeurs kennen

“Instructeurs moeten positieve rolmodellen zijn,” zegt Epstein. “Ze moeten streng zijn als goede instructeurs, maar ze moeten ook in staat zijn om een beginner te voeden. Het is een unieke kwaliteit. Niet iedereen is er geknipt voor. Zoek uit hoe de rij-instructeurs worden gekozen en hoe lang ze al aan het werk zijn. Vraag of ze criminele achtergrondcontroles hebben doorlopen en of ze gecertificeerd zijn om les te geven. Zo niet, ga dan verder.

Controleer het slagingspercentage

Hoe kleiner de klas, hoe beter, zegt Epstein, die niet meer dan 25 tot 30 leerlingen in een klaslokaal aanbeveelt (minder is misschien beter, afhankelijk van het curriculum) om zo het meest geïndividualiseerde onderwijs te krijgen. “De beste omgeving om over deze vaardigheden te discussiëren is face-to-face, met een leraar die de interactie tussen de leerlingen vergemakkelijkt”, zegt hij. “Je stelt waarden vast en leidt ze naar geleide ontdekking, zoals ‘Ik ga niet drinken en rijden omdat ik de gevolgen begrijp.”


Leave a Comment